HISTORIAA

Eläinkeskus/24Pets - virallinen nimi Espoon Eläinkeskus Oy avasi ovensa 28.11.1990 eli olemme kohta 34-vuotias yritys.

Paljon on yritys vuosien varrella muuntautunut. Aloitimme v. 1990 Espoon Tapiolassa, siellä liike oli vielä perinteinen "eläinkauppa" eläimineen. Tarvikkeet ja ruoat löytyivät kaikille lemmikkieläimille. Sieltä juontaa myös virallinen nimemme. Vuonna 2000 vuokrasopimuksemme päättyi ja silloin ei Tapiolasta löytynyt sopivaa liiketilaa, joten siirryimme Espoon Leppävaaraan. Akvaario/koira/kissa -tuotteet jäi jossain kohtaa kokonaan pois lintutarvikkeiden tieltä ja siihen aloimme panostamaan tosissamme, koska sitä puolta ei paljoa Suomesta löytynyt. Pidimme valikoimasssa toki myös kani/jyrsijä -tuotepuolta. Pian saimmekin tunnettavuutta lintutarvikkeiden osalta ja niitä alettiin tilaamaan myös postitse. Ensimmäiset verkkosivut avattiin joskus 2000-luvun alkupuolella ja sitäkin kautta pystyi tilaamaan. Vuonna 2006 meille avautui tilaisuus ostaa alan tukun liiketoiminta tunnettuine tuotemerkkeineen (mm. Genesis, ZuPreem). Omaa maahantuontia oli jo hiukan, mutta nyt se alkoi todella. Varasto sijoitettiin Vihdin Nummelaan, johon olimme itse juuri myös muuttamassa. Noin vuoden kuluttua 2007 myös liike muutettiin Espoosta Nummelaan. Saimme toiminnot saman katon alle, tukkuvaraston ja vähittäismyymälän. Liike ollut Vihdin Nummelassa siis vuodesta 2007 lähtien ja samalla kadulla kolmessa paikassa. Ensin Ratastie 7, sitten 9 ja nyt 21 muutimme vuoden 2023 marraskuussa. Tällä hetkellä upouudet korkeat hallitilat, isot nosto-ovet, jolloin helppoa ottaa tavaraa vastaan ja lähettää. Myös hyvät varastotilat sekä kiva myymälä samassa yhteydessä.

ELÄINKESKUKSEN NYKYTILANNE

Nykyisellään pääpaino on eniten lintujen ruoassa ja tarvikkeissa sekä kanien/jyrsijöiden ruoassa. Vastaavaa valikoimaa et Suomesta muualta löydä! Suurin osa tuotteistamme on omaa maahantuontiamme. Verkkokauppa-aikakauden tultua myymälän tarve on vähentynyt ja nykyään se onkin kolmena päivänä avoinna: maanantaisin, torstaisin sekä lauantaisin. Koska halusimme myös pitää mahdollisena päästä hypistelemään/ostamaan tuotteita ihan livenä ja toki turisemaan varsinkin linnuista.

24PETS VERKKOKAUPPA
24Pets on verkkokauppamme nimi. Koko valikoimamme löydät myös netistä ja samoilla hinnoilla kuin myymälästä. Netistä voi tehdä myös noutotilauksen ja noutaa myymälästä, samalla voi hyödyntää useita verkkokaupan maksuvaihtoehtojamme.

MESSUT
Meidät tapaat monesti myös lemmikkimessuilla. Messuista tiedotamme aina sivuillamme sekä somessa.

KODINVAIHTAJA/RESCUE -LINNUT
Autamme myös kodinvaihtaja lintuja etsimään uutta, hyvää kotia. Jos olet harkinnut antaa kodinvaihtajalle (ehkä ihan rescue -tapauksellekkin) kodin tai etsit vaikka nykyiselle linnullesi kaveria (vanhempaakin), niin kannattaa kertoa siitä meille. Meidän tietoomme tulee näitä aika ajoin.
https://24pets.fi/index.php/fi/hoitolan-esittely/kotia-etsivat

KOKEMUS JA ASIANTUNTEVUUS
Teemme tätä työtä sydämellä ja aina eläinten hyvinvointia ajatellen. Lähes 50-vuoden lintukokemuksella, joka on myös päivitettyä tietoa/kokemusta. Koska on tärkeää, ettei jäädä tiedossa sinne jonnekkin 80-luvulle, koska asiat muuttuu, häkkikoot, ruoat ja ylipäätään oikea ruokavalio linnuilla, koulutus, sairauksien hoito ym. näissä on tapahtunut paljon muutoksia noihin aikoihin. Iloksemme vielä tänäkin päivänä meillä on uskollisia asiakkaita ihan Tapiolan ajoilta lähtien. Meiltä saat myös asiantuntevat neuvot, josta olemme saaneet paljon kiitosta.
Haluamme olla vähän erilaisempia kuin muut, toista tämänkaltaista yritystä et Suomesta löydä. Meiltä löytyy myös erilaisempia tuotteita, kuin muualta erityisesti papukaijoille. Eläinkeskus/24Pets onkin lintuharrastajan ”must” paikka!

Yrityksen omistaja Elinalla on lintuja ollut aina 5-vuotiaasta lähtien, ihan sieltä 70-luvulta, jolloin oli ensimmäiset undulaatit, myöhemmin tulivat neitokakadut ja ensimmäinen iso papukaija valkokakadu v. 1988, sen jälkeen tullut useampia isoja kakaduja. Elina on kasvattanut valkokakaduja ja niitä onkin kuoriutunut vuosien saatossa 11 kpl.
Suuri persoona Puppis –kani eli meillä huimat 13v.